Brunner Tamás - Irodalmi horoszkóp

Kos

március 21. - április 20.

Munka, hivatás: Vágyak és kétségek között kezdi és küzdi át az életét, hiábavaló sóvárgások elérhetetlen személyek, tárgyak és ételek iránt, amelyek az Ön számára a kívánatos gazdagságot a biztonságot és az életcélt testesítik meg, olykor egy libacomb képében jelentkezően, olykor egy szó gyakori ismétlésével értelmessé váló hivatás útján. Önnél nem válik el a munka a szerelemtől, a dolgos napok sora az ünnepektől, bár a Karácsony különös jelentőséget kap, de a várt ajándék nem biztos, hogy megérkezik. Teljes életet él, de senki sem cserélne Önnel.
Utazás: Kelettől Nyugatig  bejárja az országot, de kerülje a Balatont, és messzire kerülje a sínen haladó járműveket.

A hónap híres szülötte : József Attila  ( Budapest, 1905. április 11. – Balatonszárszó, 1937. december 3.)

Bika

április 21. - május 21.

Hivatás: Nem vitásan alkalmas és hivatott személy arra, hogy mindenkit, aki ezt igényli, megtanítson magyarul. Első írásbeli próbálkozásai oly jól sikerülnek, hogy azokat a hatóság, mint szemérmetlenséget elkobozza, ezt jó jelnek is tekintheti. Ön, bár nem az első személy, aki Kortársaönmagának, a törekvése figyelemre méltó ez ügyben.
Munka : Az Ön számára – szomorú - szolgálat, és ezen csak egy Bor(i)-dal változtat , de az sem jobb kedvre hanem jobb létre ( szen )deríti.
Szerelem: A kedveshez irt dalait szögesdrót hurokon pengeti, de ez nem csak Önnek okoz sebeket és fájdalmat.
Utazás: Ön szereti Európát, és Európa is szereti Önt. Csak a felesége meg ne tudja.

A hónap híres szülötte Radnóti Miklós (Budapest, 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.

 
Ikrek

május 22. - június 21.

Munka, hivatás: Zárdai életet él, de onnan elég jó időben elszabadul, bár ennek árát megadja. Más elfoglaltság után néz, míg eddig tanított, most tanul, és figyelmét a Nyugat köti le. Elveszett világ után kutat, de helyzetét mindig reálisan szemléli, és másoknak is így számol be róla.
Szerelem: Ki tudja beteljesülnek- e  valaha vágyai, elsőre semmiképp sem, talán másodikra sikerül. Vonzzák a különleges nevű személyek, ha nő ,akkor a  Brunó , Ervin, ha férfi: Euthanázia.
Egészség: Az első tüsszentésnél gyanakodjon, és kerülje azokat a helyeket, ahol Spanyolokkal érintkezhet, önnek nem szerencsés, amit onnan kaphat, ha csizma, ha nátha.

A hónap híres szülötte Kaffka Margit (Nagykároly, 1880. június 10. – Budapest, 1918. december 1.)

Rák

június 22.- július 22.

Munka: Nehéz és fárasztó foglalkozást fog űzni, nagyrészt egész nap, sőt nemegyszer éjszaka is egészségtelen füstös környezetben ül, és mérgezi magát feketével. Tevékenysége abban áll, hogy gondolatokat cserél, szavakat ad vesz, olykor másnak is juttat ajándékba, kivételes személyeknek. Néha szánkózik, de nem bánja.
Hivatás: Ön fogja összekötni a tudományt és a művészetet, az alanyt és az állítmányt, Irinyit és Móriczot, ( Budapesten, ez sem kevés, hogy a többiről már ne is beszéljünk).
Utazás: Kényszerű utazásra kel, már nem éppen fiatalon, amikor is komolyan felmerül annak a lehetősége, hogy zsebkendőjét ne eddigi szokásos helyén tartsa. Egyidejűleg halad belül és kívül, de elsősorban körül.

A hónap híres szülötte Karinthy Frigyes (Budapest, 1887. június 25. – Siófok, 1938. augusztus 29.)

Oroszlán

július 23 - augusztus 23

Munka: Ön rendszerező és pontos ember. Elsőként készíti el egy teljes város telefonkönyvét névsor szerint, aligha Ön tehet róla, hogy a hívott fél már nem felel, amikor szükség volt rájuk ott voltak mind egy szálig. A csillagászatban ezen munkája során elmélyült jártasságot szerez, különös tekintettel egy északi városunk csillagainak tanulmányozásában.
Szerelem: Ez bizonyára ugyancsak előfordult Önnel is, miért lenne kivétel? Vagy csak a teste?
Utazás: Ön az az ember aki dombra ment fel, és hegyről jött le.

A hónap híres szülötte Gárdonyi Géza (Agárd, 1863. augusztus 3. – Eger, 1922. október 30.)

Szűz

augusztus 24. - szeptember 22.

Munka: Az Ön hivatása a saját csillagjegye ellen hat. Ezt nem kis elszántsággal és nagy kujonként teszi is, egész élete során, vagyis kétszáz évig. Élete hosszú és élvezetes lesz, az ön lábainál ülőknek úgy számol be az Egyiptomi kivonulásról,- bármelyikről - mintha tegnap lett volna. Bár az emlékek összekeveredhetnek, Ön több helyről is kivonul életében. Bármilyen munkát szívesen végez, de bányászattól tartózkodna.
Hivatás: Ön költő.
Utazások: Ön nem csak oda vásárolt jegyet a Pokolba, és bár kiváló a társaság ,a Franci meg a Gyurka elválnak ott, de mindvégig barátok maradnak.
Szerencse: Önnek nagy szerencséje van, de nem találja. A végére azért megkerül. A hónap híres szülötte Faludy György (Budapest, 1910. szeptember 22. – Budapest, 2006. szeptember 1.)

 
Mérleg

szeptember 23. - október 23.

Utazás: Ön egy lépést nem tesz, Ön helyett egy hajós utazik. Ön csak átéli.
Munka: Nagy és nehéz feladatot vállal, rengeteg képet, emléket, szót, gondolatot, mondatot, tárgyat, határozót és főleg jelzőt összehord, és mesévé gyúrja. Közben sok ember figyeli. Ön találja ki a húslevest is, mintegy mellékesen.
Szerelem: Ön nem szerelmes, Ön helyett egy hajós lesz szerelmes, de Ön éli meg. Szegény Szindbád szomorún mosolyog.

A hónap híres szülötte Krudy Gyula (Nyíregyháza, 1878. október 21. – Budapest, 1933. május 12.)

Skorpió

október 24. - november 22. 

Munka : Ön, több dolog lesz életében, többek között tárgy és személy is, nagy átéléssel személyesít meg egy sötét színű hangszert, de ugyanígy éli meg a rokonságot egy Magóg nevű öregemberrel. Hajlamos az önsanyargatásra, és miközben fülét melegen tartja, énekléssel borzasztja környezetét.
Szerelem: Kerülje az ismétléseket, az árt önnek, az árt önnek. A szerelemben is képes a metamorfózisra, egy reszkető szárnyú héján szökik be egy európai nagyvárosba nyár után,- repülését nagy figyelemmel kíséri egy Csacsin-szka.
Szerencse: Vigyázzon, ha feldob egy követ, ne álljon alája.

A hónap híres szülötte Ady Endre (Érmindszent, 1877. november 22. – Budapest, 1919. január 27.)


Nyilas

november 23. - december 21.

Egészség: A teste cserbenhagyja, a szelleme soha, a szellemessége még egy kötszeren is átragyog, köszönésképpen.
Munka: Ásatásokat végez a lélekben, és amit talál, rábízza egy madárra. Találkozásait egy nagyreményű prófétával ugyancsak köztudomásra hozza, mint örökérvényű megállapítását a hallgatás bűnös voltáról. Ha mást nem tesz, már nem élt hiába.
Szerelem: Ha Belgiumban születik balerinát szeret, ha Tokióban táncosnőt, ha itt akkor színésznő lesz a választottja.
Barátság: Magának való ember, igy, minden magának való emberrel szívesen tart kapcsolatot, míg más érméket, Ön aláírásokat gyűjt.

A hónap híres szülötte Babits Mihály (Szekszárd, 1883. november 26. – Budapest, 1941. augusztus 4.)

Bak

december 22. - január 20.

Munka , hivatás. Bár minden arra ösztönzi, hogy szülei foglakozását vigye tovább, de Önben úrrá lesz a hivatástudat és lánglelkű poétaként, tollát vérbe mártva írja fel az égre minden ember vágyát összefoglalva: Szabadság. Olykor, akár csak egy szamár láttán, filozofikus gondolatai támadnak.
Barátság: Sok embert ismer, de kevés barátja van, életre szóló barátsága egy kollégával egy közönséges ürge okán elmélyülhet.
Utazás: Tavasszal keljen útra, oly dolgokat tapasztal, amelyek bár fenségesek, de erre Ön fittyet hány és eluralkodik Önben a vágy az otthon ismerős nyugalma és biztonsága iránt. Szerencse: A szerencse a következő hetekben Ön mellé szegődik, országos ismertségre tesz szert, de óvakodjék a hegyes éles tárgyaktól.

A hónap híres szülötte Petőfi Sándor. (Kiskőrös, 1822. december 31. vagy 1823. január 1. – Segesvár, 1849. július 31.?)

 
Vízöntő

január 21. - február 19.

Munka: Meséket ir, de valahogy mindig rosszul végződnek. Soha nem azon az úton jár ami kijelölt, egy kis kitérő mindig lesz benne. Vigyázzon el ne tévedjen, senki nem fogja keresni hatvan évig. Kísérletező kedve eljuttatja az élet-idő végtelenbe történő elnyújtására, de nem lesz benne köszönet. Ha lenne fia, a naplója útmutatása alapján csak az Ön csontvázát találná meg. De ne adja fel, egy kis „P” meg egy kis „M” megöli hamar. Az a kis „T” pedig halhatatlanná teszi.
Szerencse: Kerülje a fegyvereket, és tudja hogy hol a határ !

A hónap híres szülötte : Csáth Géza (Szabadka, 1887. február 13. – Kelebia és Szabadka közelében, 1919. szeptember 11.)

Halak

február 20. - március 20.

Munka: Szorgalmas, így képzett írástudóvá válik, legalább négyezer szóval többet ismer, mint mindenki más. Ennek nagy hasznát veszi. Ami Ön elé kerül lejegyzi, notóriusan. Személyes ismeretségbe kerül több királlyal és délceg cigánylegénnyel, és táncol, táncol hosszan borongón.
Hivatás: Ön lesz az első számú barát,- kitartó és hosszan emlékező személy,- bizonyos ürge okán, egy életen át.
Utazás: Egy király azon az emlékezetes fehér lovon Ön által léptet be, a teljes magyar középfokú oktatásban résztvevő tanulók emlékezetébe, amíg világ a világ. Ugyancsak nem csekélység nemdebár ?

A hónap híres szülötte Arany János Nagyszalonta, 1817. március 2. – Budapest, 1882. október 22.)