Anita Ganeri

Anita Ganeri a Horrible Geography című díjnyertes könyv szerzője . Kalkuttában született, még kisded korában családja Angliába költözött. Ott járt általános és középiskolába. Külömböző kiadóknál dolgozott szerkesztőként. Több száz szépirodalmi könyvet írt.  Ganeri Anita jól ismert nem fikciós gyermekkönyvek szerzője. Sokféle témakörben jelentek meg írásai, úgymint  földrajztól, vallástól, állatok, ókori történelem stb. 

Csillagok meséi - Történetek csillagképekről a világ minden tájáról

Az emberek évezredek óta csodálják az éjszakai égboltot, nem csoda, hogy számos legenda született a tündöklő csillagokról. Egyes történetek bosszúszomjas istenekről és istennőkről, szörnyekről és hősökről szólnak. Más mesék a természeti világ jelenségeit értelmezik, és az univerzum titkaira adnak magyarázatot.
Ez a lenyűgöző könyv a világ különböző pontjain látható csillagképekről szól. Olvasás közben eljuthatunk az ókori Görögországtól Észak-Amerikáig, Afrikától Kínán át a dél-csendes-óceáni szigetekig. Anita Ganeri, a díjnyertes szerző szövegét Andy Wilx gyönyörű, részletgazdag grafikája egészíti ki. Ketten együtt varázslatos könyvet hoztak létre, amelyet az eljövendő nemzedékek is kincsként őriznek meg.
MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT